A hétvégén pályára lépnek magyar válogatott játékosaink.

Perl Zoltán, Keller Ákos, Pongó Marci és Tanoh Dez András is keretben van.

A tavalyi férfi Európa-bajnokság előtt befejeződött világbajnoki selejtezőkön a magyar férfi kosárlabda válogatott kivívta az olimpiai előselejtező jogát. A FIBA megváltoztatott versenyrendszerében így lehetőséget kaptunk arra, hogy az olimpiai szereplés első szakaszában játszhassunk – áll az MKOSZ sajtóközleményében.

A felkészülés során négy mérkőzést is vív a magyar válogatott, az elsőket már az előttünk álló hétvégén. A háromcsapatos tornán Izland és Izrael személyében két olyan csapat lesz az ellenfelünk, akik szintén olimpiai előselejtezőre készülnek. Mindegyik találkozót a kecskeméti Messzi István Sportcsarnokban rendezik. Férfi válogatottunk olimpiai előselejtezőt megelőző programja:

2023. július 28., péntek18:00 Magyarország – Izrael

2023. július 30., vasárnap17:00 Izland – Magyarország (TV – M4 Sport)

2023. augusztus 3., csütörtök18:00 Magyarország – Észtország

2023. augusztus 4., péntek16:00 Észtország – Magyarország (zárt kapus)

A nyilvános mérkőzésekre a helyszínen lehet jegyet váltani, amely darabonként 1000 Ft-ba kerül. A kapunyitás másfél órával a találkozók kezdete előtt történik.

A meccsek 2 éves kor alatt ingyenesen látogathatóak.

A csapat a jövőhéten két találkozót vív Észtországgal. Augusztus 3-án csütörtökön 18 órakor csap össze a két csapat, míg másnap, augusztus 4-én pénteken 16 órától találkoznak a felek a Messzi István Sportcsarnokban.

Sztojan Ivkovics együttese az olimpiai selejtezőn a B csoportban lép majd pályára Lengyelországgal, Bosznia-Hercegovinával és Portugáliával egy négyesben. A meccseket a lengyelországi Gliwicében játsszák.

A magyar válogatott kerete:

Tanoh Dez András (Falco), Pongó Marcell (Falco), Meszlényi Robert (Sopron), Csendes Péter (Sopron), Keller Ákos (Falco), Mócsán Bálint (DEAC), Csátaljay Péter (ZTE), Vojvoda Dávid (Alba Fehérvár), Váradi Benedek (Trefl Sopot), Benke Szilárd, Somogyi Ádám (BC Andorra), Golomán György, Kiss Dávid (KTE), Lukács Norbert (Szolnok), Perl Zoltán (Falco), Eilingsfeld János (ASE), Karahodzic Kemal (KTE), Csuti Kornél (ZTE)

Hajrá, Magyarország, hajrá, magyarok!

Fotó: MKOSZ.hu