Verasztó Péter és a táplálkozás

Nagyon fontos része az életemnek a kosárlabda, és mindent megteszek azért, hogy kihozzam magamból a maximumot. Mindig jellemző volt rám, hogy szeretem a pluszmunkát és dolgozom céljaim eléréséért. Az idei szezon igazán megterhelő, hisz heti 2 mérkőzésünk is van. Ilyenkor nagyon fontos, hogy a mérkőzések után, edzések között megfelelő időt fordítsunk a pihenésre és a megfelelő táplálkozásra. Heti 10 edzés és 2 mérkőzés mellett a testünknek kevés ideje van a regenerálódásra, ezért fontos számunkra, a táplálékkiegészítők megfelelő használata.

Én a klasszikus fehérjepor mellett több vitamint is szoktam szedni. A kedvencem a multivitamin, ami nagyon praktikus, hiszen meg van benne minden, amire szükségem van. Emellett a magnézium és kalcium bevitelre szoktam figyelni, mert ezek az ásványi anyagok gyorsítják az anyagcserét és az izomműködésre valamint a csontokra is jó hatással van. Előbbieket a nap elején és, vagy lefekvés előtt szoktam bevenni, míg edzésre általában két kulaccsal „érkezem”. Az egyikbe csak vizet szoktam hozni, viszont a másik kulacsomba bcaa-t szoktam keverni, ami tele van aminosavakkal, így segítve, hogy egész edzésen 100%-ot tudjak kiadni magamból.

Általában az erőnléti edzések után szoktam fehérjét inni. Az ilyen típusú táplálékkiegészítőre azért van szükség, mert egyszerűen képtelenség lenne annyi tápanyagot étellel bevinni, amennyire ennyi edzés mellet szükségünk van. A fehérje esetében nem volt kérdés, hogy a csokis ízt fogom választani. Nagyon szeretem ezt az ízt, bár régről voltak negatív tapasztalataim, de a Myproteines csokis fehérjét nagyon szeretem, mert krémes és nincs por íze.

Persze nem csak táplálékkiegészítőket eszek, sőt kimondottan szeretek enni, de mindig figyelek, hogy változatosan, sokszínűen táplálkozzak. Sok nyers gyümölcsöt és zöldséget is eszek, illetve próbálok figyelni arra, hogy minél többször kerüljön hal a tányéromra. Nagyon édesszájú vagyok, emiatt többször is oda kell figyelnem, hogy milyen sütit, csokit eszem, de amióta felfedeztem a Myprotein snackjeit, már bátrabban nassolok, mert tudom, hogy ezek a termékek magas fehérje tartalmuk mellett, kevés cukrot tartalmaznak.

Igyekszem tudatosan táplálkozni, ami nemcsak azt jelenti, hogy figyelek arra, mit eszem. Az időzítés is nagyon fontos, hiszen a szervezetnek időt kell hagyni, hogy meg tudja emészteni az ételt. Úgy érzem, hogy ezek az aprónak tűnő dolgok is segítik magunkból kihozni a maximumot. Ezek az apróságok összeadódnak és ebből lesz egy nagy egész. Minden apró kis részletre oda kell figyelni. Fontosnak tartom, hogy mi, sportolók felhívjuk a figyelmet az egészséges táplálkozás előnyeire.